divendres, 20 de març del 2020

DIVENDRES 20 per DILLUNS 23 - Diverses propostes !!! (Llegir tot i elegir què i com fer-ho)


Bon dia DETECTIUS,
La MONEA CURIOSA s’ha posat molt contenta quan ha vist les vostres fotos de les LUPES i els DESCOBRIMENTS (objectes) de casa amb les FORMES GEOMÈTRIQUES... !!!
BONS I BONES DETECTIUS, BONA FEINA...!!!

Avui és divendres, arriba el cap de setmana i us preparam diversos DESCOBRIMENTS (sempre tenim en compte que alguns materials potser no els teniu, qualsevol alternativa vostra, similar al que us demanam, ens serveix)  

DESCOBRIM EL NOSTRE COS:
1) Estampar la vostra mà.
2) Estampar els dits (d’un en un) com les empremtes “huellas” dactilars - En l’enllaç hi ha la cançó que vam cantar dels dits de la mà a classe durant el primer trimestre (la podeu anar escoltant i repetint, treballant llenguatge oral; també ens la podem aprendre, així sabrem els noms dels dits; també es poden escriure els noms dels dits al costat de l’estampació de cada dit...).
3) Descobrim el nostre PEU. L’estampem o ens marcam el contorn, pintem els dits, les ungles.
SI NO ÉS POSSIBLE (per materials) ESTAMPAR, PODEU MARCAR-VOS EL CONTORN I PODEU DESCOBRIR TOTES LES PARTS DEL COS QUE DESITGEU: ens observem, mirem quants ulls, orelles, braços tenim... com són, els podem dibuixar.
En aquest enllaç podeu trobar un JOC INTERACTIU relacionat amb les parts del cos, podeu clicar damunt: EL COS: https://clic.xtec.cat/projects/cos/jclic.js/index.html


I ara DESCOBRIREM LA LLARGADA DE CADA PART. Agafam una REGLA, una CINTA MÈTRICA... el que tingueu per casa. I de les estampacions, els contorns ó de les nostres parts del cos directament podem anar jugant i descobrint la MIDA (quina mida té el dit petit i l’index?; quina mida té el meu peu?; i... quina mida té el meu braç?

L’objectiu és anar jugant amb nosaltres mateixos, amb les parts del cos de la família i relacionar-nos (tenir contacte amb els nombres: d’una xifra, de dues xifres...).
Segons les edats, podeu dibuixar les parts, escriure els nombres... o bé que sigui un simple joc de descobriment.

Esperant sigui divertit, us ho passeu bé i jugant jugant aprenem nombres, mides, comparar què és més llarg, què és més curt, etc. etc.

Recordar que aquesta tasca s’ha d’enviar per WhatsApp, com solem fer (fotografia) al mòbil de n’Isma (tutor) el proper dilluns 23. Us hem fet diferents propostes, al ser cap de setmana per anar fent (cada un/a es pot organitzar a casa com millor li vagi), fer el que tingueu temps i ganes... i podeu enviar les imatges que vulgueu (entre 1 i 5 estaria bé). 
Recordam també que podeu anar fent altres lupes (de figures geomètriques) si no les heu fetes i el llistat Recull d’Activitats que us vam penjar al blog, esperam tingueu suficient per anar fent, entretenir-nos, jugar i aprendre !!! NO IMPORTA FER-HO TOT, anam fent propostes i cada família es pot organitzar...!!! 

Bon cap de setmana, ens retrobam dilluns via telemàtica.                                                               
                                             BON I FELIÇ CAP DE SETMANA !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada