dilluns, 18 de maig del 2020

SETMANA DEL 18 AL 22 de Maig

Hola, hola... DETECTIUS, ja torna ser dilluns, amb ganes de noves propostes??? Ja sabeu que cada un/a de vosaltres pot anar fent el que pugui, desitgi, tingueu temps...!!! Esperem us agradin les activitats d’aquesta setmana.

Abans de començar, en CALIAN i na MARTINA van estar molt contents dels vostres pastissos, fotos i vídeos amb les vostres FELICITACIONS !!! Us envien moltes gràcies i una forta abraçada per tots i totes !!!

Aquesta setmana treballarem: LA FAMILIA !!!  
El divendres 15, va ser el Dia Internacional de la Família i quina millor manera de celebrar-ho, coneixent una mica més de les vostres famílies.


1) Comencem amb un Conte: “UN GRAPAT DE BOTONS” (Carmen Parets), que parla de la diversitat familiar. El podeu veure i escoltar clicant damunt: 


2) VOLS DIBUIXAR LA TEVA FAMÍLIA?
Podeu fer 2 tipus de dibuixos:
2.1) Un dibuix de la vostra família, a un full gros, tots i totes junts...

2.2) Dibuixar cada membre de la família a un trosset de full diferent (de cada foli poden sortir 4 trossets aproximadament) posant el nom i l’edat (podeu dibuixar cosins, cosines, concus, ties...)
Una vegada tingueu aquests dibuixos amb l’edat i el nom podem col·locar-los de petit a gran, de gran a petit, comptar quants són, fer sumes... (per exemple: tinc 2 cosines i 3 cosins, en total som 5 cosins i cosines).

Aquesta cançó us pot ajudar amb el vocabulari familiar (net, neta, neboda, etc.).
QUI SOC JOC (Dàmaris Gelabert) 


3) i... QUI SOC JO???
Us voleu representar amb material de desfeta, reciclatge... de manera creativa i lliure??? podeu fer-vos la representació de la vostra cara, figura humana, etc.



Alguns exemples:
- Dibuixar la vostra silueta a tamany natural
(al terra i amb xocs).
- La cara amb diferents materials
- El vostre cos (figura humana)
amb materials reciclats, amb plastilina...



4) SERIACIONS (de 2, 3, 4... familiars).
Per treballar les seriacions, un tret tant identificatiu com la família ens pot ajudar molt !!!
Agafarem qualsevol tipus de material (botons, coberts de cuina, peces de lego...) que puguem tenir en doble i iguals, és a dir, 2 forquilles, 2 ganivets, 2 culleres petites, etc. i a cada element li assignarem un rol, un tret identificatiu (pare, mare, germà, etc.). Farem una seriació i el vostre fill/a l’ha de copiar (reproduir igual). 

Podem anar fent seriacions de 2 elements: cullera - ganivet - cullera - ganivet ...
De 3 elements: forquilla, cullera, ganivet, forquilla, cullera, ganivet...
Si us fixeu, son repeticions dels elements, si els fillets/es hi posen nom, se’ls hi farà més fàcil i senzill de recordar i reproduir. 

Esperem i desitgem que GAUDIU EN FAMÍLIA 
i de totes aquestes activitats proposades...!!!

Podeu enviar fotos i/o vídeos via WhatsApp a n’Isma, el proper dilluns 25, de 8:30 a 13:30 h. (ja sabeu que si a algú li va millor anar enviant les fotos o vídeos durant la setmana, no hi ha cap inconvenient).   


 Activitat danglès
Good morning everybody, how are you? let's sing good morning song!
And now today i'm going to show you a different song of the weather .
 Do you like the song? let's see now what day is today. But first let's remember the days of the week song. 
So now... what day is today? look on the calendar and mark it with a cross.

L'activitat específica d'aquesta setmana és una mica diferent al que hem estat fent les darreres. Treballarem els animals. Vos enrecordeu dels "animals farm"? Aquí teniu una cançó per fer una mica de memòria. Hi apareix un animal que no hem treballat a escola avam si esbrineu quin és?


Doncs ara os proposo que construïu una ciutat d’animals, o un zoo, o un parc natural i hi jugueu una estona per anar recordant els noms dels animals. Recordeu fer-ho en anglès!!

I fins aquí avui. Bye bye! see you next week.     GOOD BYE SONG


Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a na Pam el dilluns 25 de 8:30 a 13:30




Activitat dhort

La setmana passada vos vaig  enviar un repte, aquí teniu les respostes.



Si la vostra resposta ha estat que aquesta lletuga té flors perquè ha espigat o perquè no l'hem collit i s'ha fet vella. MOLT BÉ!!!
I si no ha estat aquesta, segur que heu estat molt aprop!






Si la vostra resposta ha estat lletugues petitones, planters de lletuga... 
HEU ENCERTAT!




Heu dibuixat i intentat esbrinar quina mida fa la nostra carabassonera? Jo ho he fet!!! A més os he fet algunes fotografies i algun vídeo perquè ho vegeu millor.

















Heu vist? ja tenim carabassonets!!!
Bonu, si medim fins les fulles... el tronc de la carabassonera medeix 23 cm. I si medim fins la fulla més altra medeix 72cm!!!! i encara és farà molt més grossa! 
Ho heu endevinat? Era molt difícil eeee però segur que ho heu fet molt bé. 




A més, també os vull mostrar una carabassonera petitona que vaig rescatar de les que estaven mortes. Aquesta semblava que encara tenia una oportunitat, i si! ha revisculat. El que passa és que encara és molt petitona, però està viva i ja té una flor i tot!!!


Ja que hi som, os mostro una fotografia d'una de les flors amb més detall. Mireu que curioses que són.







Si realitzeu aquesta activitat retorneu-la a na Pam el dilluns 25.

Lhora del conte
Aquesta setmana la proposta va lligada amb el conte que vam contar la setmana passada, El retall. Si vos ve de gust el podeu tornar a veure i aneu pensant un paisatge per fer mitjançant retalls, que és la feina que vos proposo aquesta setmana. Heu d’elaborar un paisatge a través de diferents retalls de revistes, fols de colors... i crear una autentica obra d’art! Teniu varis exemples a la feineta mateix.

    El retorn l'heu de fer a na Pam el dilluns 25 de 8:30 a 13:30

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada