dilluns, 11 de maig del 2020

SETMANA DE L'11 AL 15 de Maig

Bon dia i bona setmana Detectius,

Us fa ganes experimentar, descobrir... pigments (pintures) naturals (colors)???

Treballem ELS PIGMENTS NATURALS... !!!

Són activitats molt lliures i creatives, experimentals i de descobriment. I també, que ens podem embrutar una miqueta, ens posam a un lloc còmode, roba que si ens taquem no passi res (babi, bata...) i comencem:

Podeu seguir aquests passos (llegir els passos per anar fent a la vegada i treballar de manera global: organització mental, Treball Matemàtic, Experimentació Plàstica, Lecto-Escriptura i Música

1) Organització mental:
Primer podem pensar alguns elements que mesclats amb una miqueta d’aigua puguin servir per pintar.
Us don alguns exemples: cafè, terra, curry, pebre dolç, cacao, xocolata...
Vosaltres segur trobeu molt més que voleu experimentar.
El posem dins un potet amb una miqueta d’aigua i ja tenim la pintura preparada !!! (posar poqueta aigua, sempre hi serem a temps a afegir-ne més, segons la quantitat de pigments (elements) que hi afegim...

2) Treball Matemàtic:
Podem anar contant mentalment i en veu alta, el nombre de cullerades que posem a cada mescla. Si hem posat una i no funciona (no pinta), afegim una (1+1) són dues cullerades.

3) Experimentació Plàstica:
En aquest tercer apartat, us deixem a lliure elecció, si un dia voleu fer un pigment i un dibuix amb aquest únic pigment o si voleu fer uns quants pigments i pintar amb tots a la vegada.
Agafau un full gros, un cartró (millor blanc), una cartolina grossa o fol... i podeu fer el dibuix que més us agradi (creativitat i imaginació), lliure experimentació (dibuix lliure). 

4) Lecto-Escriptura:
Si voleu, podeu escriure el nom del pigment que heu utilitzat, amb el mateix pinzell i pigment, amb llapis i colors a un full apart; com millor us vagi i ho vulgueu fer, si us fa ganes aprendre a escriure els noms dels pigments o el color que us ha sortit.
Per exemple: cacao  =  marró
I així fer una petita llista de pigments i colors sorgits... !!!

5) Música: 
I després de tanta feina, na Sandra (Especialista de música) ens ha preparat una cançó divertida i alegre, per cantar i ballar...!!! Esperem us agradi !!! 
(clicant damunt l'enllaç podreu escoltar la cançó)

D’aquestes activitats podeu enviar fotos i/o vídeos del procés i dels resultats via WhatsApp a n’Isma, el proper dilluns 18, de 8:30 a 13:30 h. (ja sabeu que si a algú li va millor anar enviant les fotos o vídeos durant la setmana, no hi ha cap inconvenient).   


ACTIVITAT PROJECTE ENS CONEIXEM:
Si us fa ganes i disposeu de temps i materials, podeu anar fent del “Llibret de noms del Projecte ens Coneixem” el nom d’algun amic ó amiga que encara no tinguem fet. Elegiu dels que no estiguin fets, el que més us motivi (aferrar, pintar, plastilina, cercar les lletres...).
I podeu enviar FOTOS ó VIDEOS a n’Isma, de com ho esteis fent, quin nom heu elegit i quina tècnica, el dilluns 18 de 8:30 a 13:30 h.  


Activitat  d'angles

Avui repassarem cançons, cançons que ja sabem però cantades diferent, cançons de vegetals per el nostre supermercat i... un joc nou que segur que ja el coneixeu... Simon says !!!


       VEGETABLES SONG            HEAD, SHOULDERS, KNEES AND TOUS

                     HELLO SONG                         RAINBOW COLORS SONG  

                                                                     


lets's play Simon says!

You just have to do what Simon says, If he doesn’t say it, you don’t have to do.
(Només heu de fer el que diu en Simon, Si en Simon no ho diu… no ho heu de fer)

Simon says... touch your nose.
Simon says… clap your hands.
Simon says… move the head.


 Jugueu en família I aneu repassant les parts del cos. Aquí teniu un exemple del joc en format cançó. 



Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a na Pam el dilluns 18 de 8:30 a 13:30




Activitat  d'hort

Bon dia detectius, avui vos tenc preparat un vídeo amb les llavors que vaig posar amb cotó a casa. Vos motro quines llavors vaig escollir, quines diferències he observat i el procés de trasplant. També tenc dos enigmes per voltros, avam si com a bons detectius averigueu la resposta. 




 





Vos enrecordeu que vam sembrar carabassons a l’escola? Doncs... mesquins com que ningú els regava... s’han mort. Com sabeu els hi fa falta sol, aliment (terra) i aigua. I aquesta darrera no en tenien, per açò s’han mort. Per sort en vaig agafar dos i me’ls vaig endur a casa, i aquests... SI QUE SÓN VIUS!!!
Creieu que han crescut molt? Feis un dibuix de com creieu que són de grossos, mediu-lo i anotau al costat el nombre en centímetres. (Els infants de tres anys poden repassar el nombre si els hi escriviu les famílies) La propera setmana vos enviaré una foto i vos diré que medeixen. Avam si algú ho endevina!


Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a na Pam                 el dilluns 18 de 8:30 a 13:30


L’hora  del  conte




Vos ha agradat el conte? És molt senzill però molt divertit!!!

L'activitat que farem està relacionada amb trossos, retalls ...  Agafeu papers de colors, o blancs i els pinteu, o folletons... el que tingueu per mà, Dibuixeu i retalleu figures geomètriques (triangles, cercles, octògons,.. ) si vos atreviu també podeu fer figures amb volum. Un cop fetes jugueu a combinar-les creant figures/formes noves.  Feu-ne varies i la que més us agradi... l’aferreu a la feineta de l’àlbum dels contes. Aquí us deix alguns exemples que he fet jo a casa.





Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a na Pam el dilluns 18 de 8:30 a 13:30




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada