dilluns, 1 de juny del 2020

SETMANA DE L'1 al 5 de Juny

Bon dia a tots i totes i bon començament de Juny... ja queda poquet per acabar !!!

Aquesta setmana, amb el final de maig de solet i calor, esperem que el juny sigui igual, us proposem:

SORTIDA A LA NATURA, PLATJA... RELAXACIÓ I TREBALL D’OÏDA !!!

Activitat 1: En aquesta activitat us plantegem diferents propostes en una.
Fer una excursioneta, una sortida, anar a la platja... on millor us vagi i desitgeu !!! Durant l’estada al lloc, ens relaxem (inspirem pel nas i expirem per la boca) igual que fèiem a l’escola durant les nostres estones de relaxació; tancam els ulls i ESCOLTEM els sorolls del camp, de la mar, el cantar dels pardals, fins i tot el SILENCI que hi pot haver... ens centrem i recordarem (fins arribar a casa) alguns d’aquests sorolls tranquils que hem escoltat. Una vegada a casa o en un altre moment (dia), realitzem l’activitat 2.

Activitat 2 (complementa l’activitat 1): Torna’t a concentrar (respirar, tancar els ulls...) i intenta recordar el que vas ESCOLTAR durant la sortida-excursió...!!! Agafa un paper, diferents materials, colors... i intenta dibuixar el que vas ESCOLTAR amb les orelles però et va arribar al teu interior... !!! Un pardalet i el seu cantar, la mar i la seva brisa...!!!

Activitat 3 - MÚSICA I JOCS MUSICALS

I què millor que aquestes cançons i jocs musicals per treballar l’oïda... !!! 

Podeu escoltar les CANÇONS en aquests enllaços:

JOCS MUSICALS:
* FEM MUSICA (greus, aguts...): omplirem 4 ó 5 gots de vidre amb aigua. Cada got amb més o menys aigua (més ple, més buit, a mig omplir...) i amb una cullereta o un pal podem picar fluixet (alerta no es rompi, picar suaument) i podrem escoltar diferents sons. Podem fer una melodia, inventar-nos una cançó, etc. 

* SEGUIM EL RITME (en parelles, per imitació).
Observeu el vídeo i veureu quin joc més divertit: amb una cançoneta de fons, imitem els ritmes (amb els cartells de colors) que fa el nostre “mirall” (mare, pare, germans...) 


Podeu enviar fotos i/o vídeos de qualsevol dels moments, de la sortida, del moment de relaxació, del dibuix (plasmació) del que vau escoltar... i/o de les activitats de música a n’Isma, el dilluns 8 de Juny de 8:30 a 13:30 h. (Ja sabeu que si a algú li va millor anar enviant les fotos o vídeos durant la setmana, no hi ha cap inconvenient). 

ACTIVITAT D’angles

Good morning everybody. How are you? This month of june we are going to do fun activities.

Ja que fa calor... anem a jugar al pati i treballarem amb els colors i les parts del cos. Aquí teniu dos jocs molt senzills.

1.    Colour, colour game. Hem de dir colour colour... yellow! I anar a tocar alguna cosa d’aquest color. Per cada tres colors endevinats... PREMI! Un poal d’aigu pel nostre body! (qui diu poal... diu una remuada a sa piscina... o qualsevol cosa que ens pugui refrescar i diverdir)

2.    Colors body game. Amb aquarel·les, pintura de cara, picments naturals (iogur amb colorant per exemple) o el que tingueu per casa que ens pugui servir. Jugarem a pintar-nos el cos amb el joc de Simon says. La consigna serà Simon says paint your nose. ( eye, knee, foot, leg, hand...)



ACTIVITAT D’HORT

Bon dia!!! Ja estem en el mes de juny, com passa el temps. Com teniu les vostres plantetes? les meves llenties ja tenen floreta!!! I els ciurons, guixons i faves estan ben grosses. Mireu.












I pel que fa al que vam sembrar a escola... ja és hora de començar a cuir els fruits. Els que teniu hortet a casa ho ben sabeu. I els que no, no passeu pena que tots podrem participar.

El més de juny farem tallers de cuina!!!

Si, si, el que heu llegit... d’aquelles coses que vam sembrar a escola en farem receptes ben bones. Mmmm quines ganes de començar a cuinar! Aquesta setmana haurem de cuinar amb patata i ceba. Que trobeu si fem una truita? Una recepta ben bona i ben senzilla.

Aquesta és la recepta que tenia pensada ja que havíem sembrat patates i cebes, i a més teníem els ous de les nostres gallines. Però si a casa vos animeu a cuinar un altra recepta endavant!!! L’únic que ha de complir aquesta recepta és que tengui els ingredients esmentats patata i/o ceba.

Passes a seguir per elaborar una bona recepta:

1-Pensar quina recepta volem cuinar.
2- Escriure la recepta per tenir-la a mà. (Opcional per els més atrevits)
3- Mirar si tenim tots els ingredients necessaris a casa.
4- Preparació del xef: rentar mans, davantal, ajudant al costat, recepta, ingredients preparats...
5- Mans a la cuina!!!
6- I el millor de tot... degustar!   Bon apetit


HORA DEL CONTE

Aquesta setmana la proposta és una mica diferent, observa be els contes que tinguis per casa i selecciona aquells que més t’agradin. Un cop en tinguis escollits (poden ser tres o quatre...) mira-te’ls be i tria aquelles coses que més t’agradin de cada un. Per exemple: l’elefant del conte Elmer, l’espasa del príncep d’un altra conte i la granja dels tres porquets.

Un cop tinguis seleccionat algun personatge, objecte, lloc... dibuixa’ls a la feineta i inventa’t un conte amb aquests elements. Pots inventar-te tants de contes com vulguis. La imaginació té moooolt de poder. Endavant cavaller!!! Fins i tot si ho desitges el pots representar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada