dilluns, 8 de juny del 2020

SETMANA Del 8 al 12 de Juny

Bona setmana i començament de FASE 3, amb alguns canvis, diferents propostes (“presencials” i per aquí, on line...)

1) Com sabeu tenim noves Instruccions de Conselleria, que hem intentat adaptar de la millor manera possible, per grups d’edat, grups reduïts, guardant les mesures de seguretat...
Us adjuntem el vídeo enviat al Grup WhatsAAp difusió Educació Infantil.

Els dimarts (P3), dimecres (P4) i dijous (P5) ens podem retrobar, de 9:00 a 11:00 h. Entenem cada situació particular, familiar, de conciliació laboral, etc. per tant, és completament VOLUNTARI !!!

2) ANIVERSARI-CUMPLE ÀRAN, Diumenge dia 14, n’Àran fa 6 anys i seguin la tradició de fer-li arribar les nostres felicitacions i que tingui un dia agradable i divertit, podeu enviar un dibuix, un vídeo, una felicitació en forma de cançó... el que vulgueu per fer-li més especial el dia.
Ho podeu enviar abans del diumenge 14 o encara que ho envieu el dilluns 15 igualment li farem arribar les vostres mostres de felicitació i estima !!!

3) JOCS D’AIGUA:
Arribats a mitjan juny i amb aquesta caloreta que sembla comença a fer, us proposam dos jocs d’aigua divertits i un joc d’aigua (en anglès), per refrescar-nos i passar-ho bé !!! Esperem que el temps ens acompanyi (que sembla va canviant una mica).

* GLOBUS AMB SORPRESA: Posa un petit joguet (tipus animals, una peça de lego petit, etc.) en una bossa (o globus) amb aigua, fes un nus i congela’l a la gelera (congelador). Al dia següent, podeu experimentar com treure el joguet del bloc de gel (podeu posar estris que no siguin perillosos o es puguin fer mal els infants). 

* “LA BOLSA IRROMPIBLE”: agafa una bossa de plàstic plena d’aigua. Amb colors amb una bona punta, experimenta com fer-ho per passar la punta del color d’un costat a un altre sense que surti l’aigua. Quants llapis de colors serem capaços de passar ??? ÀNIMS I PACIÈNCIA !!! 


Podeu enviar les fotos i/o vídeos a n’Isma (via WhatsAAp), el dilluns 15 de Juny de 8:30 a 13:30 h. (Ja sabeu que si a algú li va millor anar enviant les fotos o vídeos durant la setmana, no hi ha cap inconvenient).   

Activitat dangles

Today i come with a fun activity: Ice cream activity

1  Anem a fer gelats de colors!!! Per després crear obres d’art ben polides. Si teniu motllos per fer polos genial, sinó podeu agafar els de fer gel o pots de iogurt, el que tingueu per casa. També necessitarem aigua i colorant, que pot ser alimentari o tempera... el que tingueu per casa.


Put water inside each hole and a drop of color. Mix.

Put in the freezer and wait a few hours.

It’s ready!!!

Agafa els gelats i pinta amb ells. Recorda que estem treballant en anglès així que hem d’anar esmentant els colors en anglès. Gaudeix de l’activitat!!!
   


Activitat dhort


Ja hi queda molt poquet famílies!!! Aquesta setmana continuarem amb els tallers de cuina. La setmana passada vam cuinar amb cebes i patates, doncs aquesta... amb carabassons!!! Les carabassoneres ja van plenes de carabassons. I què fem amb tant de carabassó??? Doncs... a cuinar s’ha dit!

Hi ha moltes receptes, les més tradicionals com perol as forn amb patates i carabassó... carabassons plens... truita de carabassó...  crema de carabassó...  i altres més innovadores com hamburgueses, espaguetis, rollitos, chips... de carabassó.


        


Que tregui fum el vostre capet!!! Arrenqueu amb la imaginació
Penseu receptes innovadores que podem fer amb els carabassons. Inventeu, investigueu, creeu, proveu, tasteu i sobretot xaleu. Feis allò que se vos acudeixi o faci ganes.

Jo una vegada vaig fer gelat de carabassó!!!

Passes a seguir per elaborar una bona recepta original i innovadora:
Investigar, pensar i provar! I si surt bona... penseu a escriure la recepta.
Perquè si surt bona... jo la vull!!!!



Lhora del conte


Aquest trimestre a escola havíem de contar un conte amb un kamishibai i després inventar i elaborar un conte per contar a la resta de companys.

Ui... quina paraula més estranya... què es un kamishibai? Doncs un teatret que ens ajuda a ambientar i narrar el relat de contes i històries inventades. Generalment són de fusta però jo n’he fet un de cartró per mostrar-vos què és i animar-vos a fer-ne un a casa perquè aquest estiu inventeu molts de contes o conteu a les vostres famílies el que heu fet al llarg de la setmana a través del kamishibai i les vostres pròpies il·lustracions.

Mireu, aquí teniu kamishibais de fusta i de cartró. Fets de diferents maneres, formes i estils.

        

També el podeu decorar així com vulgueu, el meu és molt senzillet... i després inventar i crear tants contes, relats, històries... com vulgueu.

    



La proposta d’aquesta setmana en les activitats de l’hora del conte és dissenyar i elaborar un kamishibai propi, recordeu que és opcional no cal fer-ho si no voleu, però la veritat és que el resultat es moooolt xulo! Jo vos anim.
I l’activitat del conte d’aquesta setmana... és una mica la continuació de la setmana passada. Però no vos preocupeu si no la vau fer i aquesta setmana vos ve de gust perquè la podreu fer igual.  La idea és que amb el conte que vos vau inventar amb ajuda dels tres elements dels contes que vau escollir, dibuixeu ara els paisatges a un fol. A més també haureu de dibuixar i retallar els elements escollit. Després... podeu narrar el conte amb el kamishibai que heu elaborat!!! O sense ell! Ja que podràs contar-lo gràcies als dibuixos que has fet.


Resum i passes.
Elaborar un super kamishibai (opcional)
Dibuixar els paisatges de la història inventada la setmana passada o una de nova.
Dibuixar i retallar els elements que vam o hem escollit pel nostre conte. (La setmana passada vam triar personatges, coses... que ens agraden molt dels contes que tenim per casa. Una espasa, un lleó, un cotxe...)
Recordar el conte o inventar-ne un de nou.

Preparats... llestos... que comenci el teatre!!!!
Ja podem narrar el conte als nostres amics i familiars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada