dilluns, 20 d’abril del 2020

SETMANA DEL 20 AL 24

Bon dia famílies!!!

Ja tornem a ser aquí per passar bones estones amb vosaltres. Aquest tercer trimestre canviarem una mica la dinàmica per facilitar-vos la tasca i que us pogueu organitzar de la millor manera segons cada família i circumstància.

Cada dilluns vos enviarem una serie de propostes per tota la setmana, així podeu elegir d'entre les que hi ha i fer-les quan vos vagi millor, segons la vostra situació, al llarg de tota la setmana, el mati, el capvespre... 

El retorn de les activitats serà sempre el proper dilluns, en aquest cas dilluns dia 27, entre les 8:30 i les 13:30. Com abans, haureu d'enviar una foto o un petit vídeo a qui correspongui l'activitat (Isma o Pam)

Aquesta setmana excepcionalment si teniu algun dubte de les activitats haureu de demanar-ho a na Pam, que és la que ha realitzat les propostes (només aquesta setmana). El retorn de les activitats el proper dilluns ja serà tant a n'Isma com a na Pam.ACTVITAT 1: MÚSICA

En aquesta activitat de música jugarem a aplaudir amb una cançó! Els animals ens faran uns ritmes i els hem de repetir. També podeu ballar-la ja que és una cançó amb molt de ritme. Segur que us ho passareu molt bé!

Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a n'Isma el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30.


ACTIVITAT 2: LECTOESCRIPTURA    


BINGO DE LLETRES!  

Realitzarem un joc de reconeixement de grafies, és molt senzill i l'adaptarem a cada nivell.

El primer que hem de fer són cartellets de lletres. Com? doncs agafeu un paper, dibuixeu una cuadrícula amb lletres a dins, i després aneu retallant per la línia de manera que us quedaran quadrats amb lletres, (ho han de fer els infants). Recordeu que cada infant té el seu nivell d'aprenentatge. (E.I. 3 anys escriviu les lletres els pares, alguns infants ja poden escriure/copiar les lletres, E.I.4 anys poden copiar les lletres i E.I. 5 anys que les escriguin ells segons el so).
Un cop tingueu el material preparat, els infants de 4 i 5 anys (5º i 6º d'educació infantil), poseu les lletres dins una bosseta, un bol, una capsa... i amb els ulls tancats n'agafeu una. Quina lletra és? Penseu una paraula que comenci amb aquesta lletra i escriviu-la segons el vostre nivell, és a dir, la copieu o l'escriviu. I seguiu jugant! si voleu en acabar podeu inventar una història amb les paraules que heu escrit.

Els infants de 3 anys jugarem a identificar i reconèixer les lletres. Les cercarem dins una bassa de... (prepareu una safata, una capsa ... plena de ciurons, llenties, arròs... el que tingueu a mà. Davall hi haureu posat un fol amb lletres escrites). Primer heu de treure una lletra de dins una bossa, sebre quina és i... cercar-la dins de la bassa de ciurons... amb ajuda d'una lupa especial (un tap transparent). Aquí teniu algunes fotos per ajudar a entendre l'activitat. 


                   


Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a n'Isma i a na Pam (a jo també m'agradarà veure'l) el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30.


ACTIVITAT 3: ANGLÈS

Fins ara les activitats que vos proposavem eren de reforçament. Aquest tercer trimestre seguirem allà on ho varem deixar a escola. Vos enrecordeu? Recordeu com vam anar construint el supermercat? Mireu com va quedar un cop col·locat. Com que a escola no hi podem jugar, juguem-hi tots a casa!!! Segur que teniu un raconet de cuineta, supermercat, fruiteria... on poder jugar. 

El primer que hem de fer són els cartells de les fruites que vendrem. Agafeu paper i escriviu el nom d'unes quantes fruites i el seu preu. Penseu que ha de ser en anglès! (el preu serà 1, 2 o 3 €). Seleccionarem fruites segons el nivell dels nostres infants. Per exemple els de 3 anys unes 4 fruites i ho escriureu vosaltres i si trobeu que el nivell d'ells és suficient ho poden copiar o repasar. Els infants de 4 anys poden copiar entre 6 i els de 5 anys 8. (Va una mica en funció del nivell de cada infant)

Aquests són els cartells que vam fer a escola entre tots.Ja ho tenim gairebé tot apunt. Només ens falta la shopping list!!! Jo en tenc unes quantes... les voleu? Doncs... aquí les teniu. Cliqueu i apareixeran.I avui... fins aquí. El proper dia vos explicaré que farem amb tot això. hugs & kisses!


Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a na Pam el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30.


ACTIVITAT 4: PSICOMOTRICITAT:            EL CIRCUIT!!!

Si elegiu aquesta activitat segur que vos ho passeu molt bé. Construirem un circuit per casa vostra. Si, si... un circuit! Poseu en marxa la vostra imaginació i elegiu materials de per casa... garneres, coixins, cadires, taules... i hem de construir un circuit que tengui un pont per poder passar per baix, un camí per passar-hi amb una pilota damunt un tub i un canvi de nivell per poder saltar!

Aquí teniu algunes idees que he anat fent jo per casa ;). Quines ganes de veure les vostres!!! 
                     Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a n'Isma i a na Pam que també em fa ganes veure els circuits el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30.


ACTIVITAT 5: PROJECTE ENS CONEIXEM I/O DETECTIUS

Bon dia detectius com esteis? Esper que bé perquè heu d'estar ben preparats i atents per la missió que vos encomanaré avui. Atenció: digueu-li a algú que cerqui amb la mirada un objecte de la habitació on sou o de la casa, però que no et digui quin és, és un secret... Com a bons detectius heu d'esbrinar quin és. Com? Doncs aquesta persona ha d'anar donant pistes per ajudar-te i contar-te com és aquest objecte... de què està fet... com s'utilitza i/o en quins moments... per a que serveix... però en compte!!! en cap moment et poden dir quin objecte és! 


SABREU ESBRINAR DE QUE ES TRACTE?

Després podeu tornar a jugar canviant els rols. Ara seràs tu qui ha d'escollir un objecte secret. L'esbrinaran???


Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a n'Isma el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30


ACTIVITAT 6; HORT                              SEMBREM?

Intentarem realitzar una activitat que pogueu fer tots a casa, alguns ja l'heu fet, però segur que no os heu fixat amb els detalls així que m'agradaria que vos animeu i la tornéssiu a realitzar. Consisteix en la germinació de llavors. 

Agafeu ciurons, llenties, guixons... el que tingueu per casa i posau-ho dins un pot preferiblement transparent amb  cotó o si no en teniu amb paper humit. Heu de vigilar que estigui humit així que l'heu d'anar regant. És important que el tingueu a un lloc visible per anar observant els canvis.

Un cop sembrat... penseu una miqueta amb el que passarà. Aquí teniu una guia de preguntes que vos podeu fer. Neixeran totes les llavors a la vegada?
Què neixerà primer la arrel, la fulla o les dues a la vegada?
Quants de dies trobes que passaran fins que neixi la arrel? I la fulla?
Són iguals totes les fulles? (ciuró, llentia, fava ...)
Fer un dibuix de com trobes que serà.


Deixeu passar uns dies... i torneu a observar (millor si és cada dia! mai sabem quan pot créixer!!!). Heu d'anar apuntant els dies que passen a un calendari... a un paper... i respondre les preguntes un altra cop al temps que vagin succeint. ah! i no descuideu el dibuix un cop ja hagi crescut una miqueta. 
      

Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a na Pam el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30            

ACTIVITAT 7: LOGICOMATEMÀTICA:         A FER CARRERES!!!

Avui jugarem a carreres de cotxes, pedretes, ossets... o el que vulgueu. El primer de tot és fer el taulell, el podem fer a un paper... utilitzar les rajoles del terra o pintar-lo al pati o a la terrassa si en tenim. Com? Doncs molt fàcil. Fent tantes columnes com jugadors, i cada columna varies caselles. també necessitarem un dau de puntets o de nombres. 

Els infants de 4t d'E.I.(3 anys) tiraran el dau, reconeixeran el nombre i mouran la seva pedreta, fitxa, osset... tantes caselles com indiqui el dau.
Els infants de 5è d'E.I. (4 anys) tiraran el dau, identificaran el nombre i mouran la fitxa.  També han d'escriure a la casella que els hi ha tocat el nombre corresponent.
Els infants de 6è d'E.I. (5 anys) han de fer el mateix però anar sumant les quantitats del dau.  És a dir, si la primera tirada han tret un tres (que ja estarà escrit), i a la segona un 2, han d'escriure a la casella 3+2= 5. Es poden ajudar d'objectes per fer-ho, tres pedres + dues pedres... 5.Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a n'Isma el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30


ACTIVITAT 8: CONTACONTES

Ja que ens trobem a la primera setmana després del retorn de vacances i teniu un munt de propostes per habituar-vos a l'hàbit de feina, vos proposo una activitat més relaxant i acollidora. Trieu el conte que més vos agradi i el racó de la casa on et trobis més a gust, pots portar-te coixins... una llum càlida... i gaudeix d'una estoneta de lectura. 

Si elegiu realitzar aquesta activitat heu de fer el retorn a na Pam el proper dilluns 27 entre les 8:30 i les 13:30
Si vos fixeu, amb aquesta estructura intentem seguir l'horari d'escola. D'aquesta manera ajudarem als infants. Recordeu que teniu la possibilitat d'elegir les activitats que més vos agradin i s'adeqüin als interessos dels infants i als vostres recursos. Esperem us agradi fer-les, si les realitzeu totes tant n'Isma com na Pam estarem més que contents. Ens agrada molt rebre i veure les activitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada